Stichting VvE Belang

Stiching VvE Belang

VvE Belang: gids voor beheer en belangenbehartiging

We geven je een kijkje in de organisatie Stichting VvE Belang. Met een focus op ondersteuning en advies, is deze stichting een belangrijke speler voor iedereen die deel uitmaakt van een VvE. De stichting draagt bij aan de verbetering van het beheer en de leefomgeving van VvE-leden en ondersteunt hen met een reeks van diensten en expertise.

Geschiedenis en missie Stichting VvE Belang

Stichting VvE Belang zet zich voor het effectief functioneren van VvE’s in ons land via kennisdeling, belangenbehartiging en dienstverlening. Hun werk heeft geleid tot significante verbeteringen in wet- en regelgeving. Opgericht in 1999 heeft VvE Belang zich – aldus de website – ontwikkeld tot het grootste kenniscentrum en de voornaamste onafhankelijke belangenbehartiger voor VvE’s, gericht op onderhoud, financiën, duurzaamheid en veiligheid. Het team biedt uitgebreide ondersteuning, van antwoord op dagelijkse vragen, tot advies over complexe juridische en bouwkundige kwesties.

Gericht op beter beheerde VvE

VvE Belang biedt een breed scala aan diensten aan haar leden, gericht op het verbeteren van het beheer en de leefomgeving binnen VvE’s. Van juridisch en financieel advies en bouwkundige inspecties tot en met energetische verbeteringen, leden hebben toegang tot deskundige ondersteuning die hen helpt bij het beheer van hun VvE.

Voordelen van lidmaatschap

Via de helpdesk kunnen leden terecht bij de organisatie met uiteenlopende vragen over het beheer van hun VvE. Daarnaast verzorgt VvE Belang opleidingen gericht op het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van VvE-beheer, wetgeving en onderhoud. Openbaar toegankelijk zijn er meer hulpbronnen; zo geeft de beheerdersgids het overzicht van beheerders naar provincie gerangschikt en is er een overzicht van onderhoudsbedrijven. Ook staat er een uitgebreide kennisbank vol met essentiële informatie op de website.

Leden van VvE Belang genieten van diverse voordelen, waaronder kortingen op verzekeringen. Ook ontvangen ze VvE Magazine, een tijdschrift met inzichten, adviezen en nieuws. Naar eigen zeggen is VvE Belang de enige organisatie in Nederland die op een zo uitgebreide schaal VvE’s ondersteuning biedt bij hun taken. Dat gebeurt steeds vaker ook in praktische zin: door de beantwoording van tal van vragen over dagelijkse zaken, maar ook over conflicten, ingewikkelde juridische aangelegenheden, bouwkundige zaken en verduurzamingstrajecten.

Politieke invloed en lobby

VvE Belang speelt een actieve rol in de politieke arena, door regelmatig contact met de overheid en volksvertegenwoordigers. De inspanningen zijn gericht op de belangenbehartiging van VvE’s, zoals het vereenvoudigen van wetten en regelgeving. Dit heeft bijgedragen aan het beter functioneren van VvE’s en het plaatsen van VvE-gerelateerde onderwerpen op de politieke agenda, waaronder belangrijke thema’s als verduurzaming en brandveiligheid.

Inzet op nog betere ondersteuning

Stichting VvE Belang heeft zich volledig ingespannen om ook VvE’s te laten profiteren van deze mogelijkheden.

Vragen over dit onderwerp?
Klantenservice Convect

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bel ons op 0800 2668328 of stuur een mail naar info@convect.nl
Bel 0800 2668328

Automatisch deze berichten ontvangen per mail?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws, software updates en release notes per mail