Ontdek de voordelen van planmatig onderhoud VvE

voordelen van planmatig onderhoud

Ontdek de voordelen van planmatig onderhoud

In de wereld van vastgoedbeheer hebben VvE bestuurders veel te doen. Een van de kernpunten is planmatig onderhoud. Maar wat houdt dat precies in en waarom is het zo belangrijk?

Wat is planmatig onderhoud?

Bij planmatig onderhoud denk je vooruit over het onderhoud van gebouwen. Je wacht niet tot er problemen ontstaan, maar plant onderhoud vooraf in. Door deze aanpak bespaar je geld, vermijd je grote problemen en zorg je ervoor dat jouw gebouw langer meegaat.

  • Communicatie is een sleutelwoord in VvE beheer. Het is essentieel dat iedereen op de hoogte is van wat er speelt rond het gebouw. Door duidelijk en regelmatig te communiceren, win je het vertrouwen van de leden.
  • Onverwachte problemen kunnen duur uitvallen. Met planmatig onderhoud zie je deze problemen aankomen en kun je ze vaak voorkomen. Door alles goed te plannen, krijg je dus minder financiële verrassingen.
  • Tijdig en efficiënt onderhoud vraagt om planning. Je planning leg je vast in een meerjarenonderhoudsplan, of MJOP. Een MJOP is een soort agenda voor het onderhoud. Voor VvE bestuurders is dit een belangrijk hulpmiddel. Zo weet je wanneer je wat moet doen en kun je daarvoor geld opzij zetten.

Waardebehoud

Goed onderhoud zorgt ervoor dat het gebouw zijn waarde behoudt. Dit is belangrijk voor de verkoopwaarde van appartementen. En natuurlijk zijn goed onderhouden gebouwen fijner om in te wonen.

Daarnaast is een goed onderhouden gebouw ook beter voor het milieu. Denk aan energiebesparing door goede isolatie of een efficiënte verwarming. Door vooruit te denken met planmatig onderhoud draag je bij aan een groenere wereld.

Hoe kan Convect helpen?

Er zijn veel nieuwe technologieën die het beheer van VvE’s makkelijker maken. Denk aan automatische herinneringen en inspectierapporten, digitale contracten en geverifieerde data. De juiste software stelt je in staat om beslissingen te nemen op basis van nauwkeurige gegevens. Zodat je als VvE bestuurder altijd aan de wettelijke normen voldoet.

Als je meer wilt weten over de manieren waarop Convect kan helpen bij het besturen van de VvE, vraag dan een demo aan. Dat vinden we leuk en dat doen we graag. Of volg ons op onze bedrijfspagina op LinkedIn.

Vragen over dit onderwerp?
Klantenservice Convect

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bel ons op 0800 2668328 of stuur een mail naar info@convect.nl
Bel 0800 2668328

Automatisch deze berichten ontvangen per mail?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws, software updates en release notes per mail