VvE beheer in grote steden

Als je in een groot stedelijk gebied woont, ben je waarschijnlijk bekend met Vereniging van Eigenaren (VVE) beheer. In drukke en levendige steden is het essentieel om een goed georganiseerd VVE beheer te hebben om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Een effectief VVE beheer zorgt voor een optimale leefomgeving voor bewoners. Het houdt toezicht op onderhoudswerkzaamheden, regelt financiële zaken en behandelt klachten en geschillen. Dit draagt bij aan het behoud van de waarde van de woningen en het creëren van een prettige woonomgeving.

VvE beheer in Amsterdam

Amsterdam is één van de vier steden met de meeste VvE’s in Nederland. Amsterdam beschikt zowel over zeer grote complexen als over grachtenpanden met 5 appartementsrechten. Veel van de kleinere VvE’s zijn net als in andere plaatsen in Nederland niet actief. Ondanks dat een inactieve VvE al jaren goed kan gaan, is het van belang dat eigenaren weer nieuw leven in de VvE blazen. Vanwege de diverse verenigingen kunnen de werkzaamheden van de beheerders behoorlijk verschillen.

Er zijn verenigingen die zelf vergaderen, zonder beheerder én er zijn VvE’s met tal van commissies en honderden eigenaren.

Zeer grote VvE’s

Met trots heeft Amsterdam honderden VvE’s met meer dan 100 eigenaren. Dit zijn interessante complexen voor VvE beheerders, omdat er veel werk mee gemoeid is. Met de software van Convect Beheer kan er voor deze complexen zeer veel tijd bespaard worden.

Van het doorrekenen van de ledenbijdragen tot veel slimmer digitaal communiceren.

Een grachtenpand als VvE

In Amsterdam bestaan ook veel grachtenpanden die opgesplitst zijn in een VvE. Zodra de VvE een actief bestaan heeft is het veelal goed onder te brengen bij een VvE beheerder, maar zodra er echt achterstallig onderhoud is en inactieve eigenaren, dan zijn de complexen niet populair.

Er zit namelijk veel werk in het goed organiseren van de VvE en het onderhoud. Het resultaat is vaak dat eigenaren in een kleinere VvE relatief hoge kosten betalen voor het beheer.

VvE Beheer en Den Haag

Ook in Den Haag zijn er veel historische panden en monumentale gebouwen die extra aandacht nodig hebben als het gaat om onderhoud.

En Den Haag wordt er veel besloten voor verenigingen van eigenaren. Van het verlaagde btw-tarief op arbeidsloon tot het verplicht gestelde reservefonds. Vandaar is het goed dat de stem van de VvE vertegenwoordigd wordt. Tevens is Den Haag een van de vier steden met de meeste VvE’s in Nederland. 

Wat is de invloed van de politiek op VvE’s?

Diverse besluiten in Den Haag raken verenigingen van eigenaren. Veelal is het gericht op het activeren van de VvE en beter bestuur, maar er zijn ook besluiten die eigenaren direct in de portemonnee kunnen voelen.

Zo heeft het verlaagde BTW-tarief op arbeidsloon ervoor gezorgd dat onderhoud goedkoper uitgevoerd kan worden. En de wet heeft bepaald dat een VvE beheerder € 40,- administratiekosten in rekening mag brengen bij een ingebrekestelling.

Vragen over dit onderwerp?

Klantenservice Convect

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.Bel ons op 0800 2668328 of stuur een mail naar info@convect.nl

Vragen over dit onderwerp?