VvE beheer in Amsterdam

Amsterdam is één van de vier steden met de meeste VvE’s in Nederland. Amsterdam beschikt zowel over zeer grote complexen als over grachtenpanden met 5 appartementsrechten. Veel van de kleinere VvE’s zijn net als in andere plaatsen in Nederland niet actief. Ondanks een inatieve VvE al jaren goed kan gaan, is het van belang dat eigenaren weer nieuw leven in de VvE blazen. Vanwege de diverse verenigingen kunnen de werkzaamheden van de beheerders behoorlijk afwijken.

Er zijn verenigingen die zelf vergaderen, zonder beheerder én er zijn VvE’s met tal van commissies en honderden eigenaren.

Zeer grote VvE’s

Met trots heeft Amsterdam honderden VvE’s met meer dan 100 eigenaren. Dit zijn interessante complexen voor VvE beheerders, omdat er veel werk mee gemoeid is. Met de software van Convect Beheer kan er voor deze complexen zeer veel tijd bespaard worden.

Van het doorrekenen van de ledenbijdragen tot veel slimmer digitaal communiceren.

Een grachtenpand als VvE

Im Amsterdam bestaan ook veel grachtenpanden die opgesplitst zijn in een VvE. Zodra de VvE een actief bestaan heeft is het veelal goed onder te brengen bij een VvE beheerder, maar zodra er echt achterstallig onderhoud is en inactieve eigenaren, dan zijn de complexen niet populair.

Er zit namelijk veel werk in het goed organiseren van de VvE en het onderhoud. Het resultaat is vaak dat eigenaren in een kleinere VvE relatief hoge kosten betalen voor het beheer.