Data importeren van het Kadaster: Convect doet ’t

Voorbeeld van importeren kadaster in software

Als professionele beheerder van Vereniging van Eigenaren weet u hoe belangrijk en aangenaam het is om efficiënt te werk te gaan, zowel voor uzelf als voor de VvE-leden. Eén van de elementen die hieraan bijdragen, is de Kadaster-importfunctie.

Data importeren van het Kadaster: Convect doet ’t

Data importeren van het Kadaster, Convect doet ’t. Als professionele beheerder van Vereniging van Eigenaren weet u hoe belangrijk en aangenaam het is om efficiënt te werk te gaan, zowel voor uzelf als voor de VvE-leden. De beheersoftware van Convect helpt u als professionele VvE-beheerder om die efficiënte manier van werken op eenvoudige manier te integreren. Eén van de elementen die hieraan bijdragen, is de Kadaster-importfunctie.

Met de krachtige Kadaster-importfunctie heeft u als beheerder binnen een handomdraai toegang tot de kadastrale data van de appartementsrechten en de (NAW- en overige) gegevens van de (door de notaris ingeschreven) eigenaren. Komt er een nieuwe VvE in uw portefeuille? Binnen no-time voegt u de gegevens aan uw administratie toe, terwijl u zeker weet dat u beschikt over de meest actuele data.

Data importeren van het Kadaster: zo werkt het

Na het opvoeren van een (nieuwe) VvE in Convect kunt u een exportbestand uploaden vanuit het Kadaster.

  1. Kadastrale kaart selecteren
    In de omgeving van het Kadaster selecteert u in de kadastrale kaart de betreffende VvE.
  2. Bestand uploaden
    Na de selectie ontvangt u een te downloaden bestand dat u uploadt in Convect. Het systeem doet vervolgens de rest.

Dat betekent dat de appartementsrechten, eigenaren, rechtspersonen en adressen van de eigenaren en appartementsrechten, zoals ingeschreven in het Kadaster, allemaal volledig geautomatiseerd worden geïmporteerd, aangemaakt en aan elkaar gekoppeld.

Tijd besparen

Ongeacht de grootte of de samenstelling van de Vereniging van Eigenaars, voert u deze gemakkelijk en met data van hoge kwaliteit in. Dit bespaart u als VvE-beheerder veel tijd in vergelijking met een conventionele handmatige invoer van gegevens die bijvoorbeeld de voorgaande beheerder of het bestuur aanlevert. Tijd die u aan andere werkzaamheden kan besteden.

Up-to-date data met de Kadaster-import functie

Bovendien is het in sommige gevallen onduidelijk hoe relevant en up-to-date de data van een VvE nog zijn. Zo is het mogelijk dat een eigenaar in de tussentijd gehuwd of gescheiden is. Ook kan het zijn dat er een partner is opgevoerd die graag op de correspondentie wil staan als ontvanger, maar eigenlijk helemaal geen eigenaar is. Dit soort zaken leidt tot vervuiling van het VvE-bestand en tot lage kwaliteit van de data in de administratie van de beheerder. De Kadaster-importfunctie lost deze oneffenheden automatisch op.

Wilt u meer weten over de Kadaster-importfunctie van Convect? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende demo. 

Vragen over dit onderwerp?
Klantenservice Convect

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bel ons op 0800 2668328 of stuur een mail naar info@convect.nl
Bel 0800 2668328

Automatisch deze berichten ontvangen per mail?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws, software updates en release notes per mail