Succesvolle ISO 27001 hercertificering

Succesvolle ISO 27001

Succevolle ISO 27001 hercertificering

In de wereld van vandaag is informatiebeveiliging belangrijker dan ooit, vooral voor onze klanten. Die willen erop vertrouwen dat hun gegevens veilig zijn bij Convect. Met trots kunnen we melden dat we in april 2024 de transitie-audit van ISO-27001:2017 naar ISO-27001:2023 met succes hebben voltooid, evenals de driejarige hercertificering, uitgevoerd door DigiTrust. Dit markeert niet alleen een prestatie, het bevestigt ook onze onophoudelijke inzet om de informatie die aan ons is toevertrouwd, zorgvuldig te behandelen.

De transitie en hercertificering in detail

De focus van deze audit lag op de beveiliging van informatie gerelateerd aan onze SaaS-webapplicatie die VvE-beheerders gebruiken. Het is ons gelukt om aan te tonen dat ons Information Security Management System (ISMS) effectief is aangepast aan de nieuwe normen van ISO 27001:2023. De Lead Auditor heeft ons een positieve beoordeling gegeven. Dat bevestigt dat onze aanpak van beveiliging aan de huidige eisen voldoet en klaar is voor toekomstige uitdagingen. 

De recente transitie en hercertificering zijn veel meer dan een ingelijst plakkaat aan de muur. Dit succes laat namelijk ook zien dat we voldoen aan internationale normen en vooroplopen in het beschermen van gegevens. Het feit dat er tijdens de steekproefcontroles geen afwijkingen zijn gevonden, spreekt boekdelen over onze grondige voorbereiding en nauwkeurige werkwijze. 

Belang van ISMS en ISO 27001 

Wat is een ISMS precies en waarom is ISO 27001 zo belangrijk? Een Information Security Management System (ISMS) is een systematische aanpak voor het beheren van gevoelige bedrijfsinformatie, zodat deze blijft beschermd. Het is geen eenmalige actie, maar een voortdurend proces van bescherming tegen bedreigingen en verbetering van beveiligingsmaatregelen.

ISO 27001 is de standaard voor informatiebeveiliging en biedt een raamwerk dat helpt een ISMS op te zetten dat richt op de huidige beveiligingsbehoeften en tegelijk flexibel genoeg is om toekomstige uitdagingen aan te gaan. Deze norm stelt specifieke eisen aan het ISMS, waaronder de noodzaak voor continue verbetering en een risicobeheersproces dat is ingebed in alle bedrijfsprocessen.

Toekomst en continue verbetering

De audit heeft voor Convect enkele verbeterpunten aan het licht gebracht, zoals het verder vastleggen van bewijslast rondom de competenties van onze medewerkers, het gebruik van correcte logo’s op onze website en het actualiseren van onze documentatie. Deze punten pakken we met beide handen aan, er is immers altijd ruimte voor verbetering. We zijn continu op zoek naar nieuwe methoden en technologieën die ons kunnen helpen de veiligheid van gegevens van onze klanten te waarborgen.

Topkwaliteit blijft onze prioriteit

We zijn trots op wat we hebben bereikt, we zijn nog enthousiaster over wat de toekomst brengt en blijven toegewijd aan topkwaliteit beveiliging en service aan onze klanten.

Wil je meer informatie over onze diensten en hoe we de veiligheid van jouw gegevens waarborgen? Of heb je vragen over de recente hercertificering van Convect? Neem contact met ons op, want samen bouwen we aan een veiligere digitale wereld!

Vragen over dit onderwerp?
Klantenservice Convect

Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur.

Bel ons op 0800 2668328 of stuur een mail naar info@convect.nl
Bel 0800 2668328

Automatisch deze berichten ontvangen per mail?

Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en ontvang nieuws, software updates en release notes per mail